Αρωματικά- Ευεργετικά μαγειρέματα
Παρασκευή – Κυριακή
7-9 Οκτωβρίου
7-9 Οκτωβρίου
Αρωματικά-ευεργετικά μαγειρέματα
Με αρωματικά βότανα
και τοπικά, εποχικά προϊόντα
Με αρωματικά βότανα
και τοπικά, εποχικά προϊόντα
Τα καταστήματα του χωριού σηκώνουν μανίκια και μαγειρεύουν αρωματικά, με προτίμηση στα τοπικά και εποχικά προϊόντα, εμπνευσμένα από το βιβλίο «Με… Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία: ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων», με προσωπικές πινελιές και πολύ μεράκι και μαστοριά!
«Με… Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία: ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων» των Στικούδη Μ., Μαλούπα Ε., Λάζαρη Δ. και Κρίγκα Ν., Εκδόσεις Πατάκη.
«Με… Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία: ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων» των Στικούδη Μ., Μαλούπα Ε., Λάζαρη Δ. και Κρίγκα Ν., Εκδόσεις Πατάκη.
Μενού
ΦΟΥΡΝΟΣ ΛΟΥΑΡΗ
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΗΡΘΑΜΕ & ΔΕΣΑΜΕ
Καφές, γλυκό, ποτό
ΣΤΑΘΜΟΣ
ΤΑΒΕΡΝΕΣ
PLATANUS ORIENTALIS
ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
ΤΡΙΠΟΡΤΟ
Η ΦΩΛΙΑ
- Παξιμαδάκια χαρουπιού με γλυκάνισο
- Κέικ με φουντούκια και μελισσόχορτο
- Ψωμάκια φασκόμηλου με ελιές
- Χορτόπιτα με μάραθο
- Κολοκυθοτυρόπιτα (μπατζίνα) με δυόσμο
- Λιόψωμο με ρίγανη και ρούδι
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
- Ραβανί με μαστίχα και κρέμα μαστίχας
- Κέικ γεμιστό με κρέμα λεμονιού και σιρόπι σιδηρίτη
- Πανακότα με άρωμα αμπαρόριζας και γλυκό του κουταλιού κυδώνι, αρωματισμένο με αμπαρόριζα
- Ρυζόγαλο με άρωμα μαστίχας και κανέλα
ΗΡΘΑΜΕ & ΔΕΣΑΜΕ
Καφές, γλυκό, ποτό
- Σοκολατόπιτα αρωματισμένη με λεβάντα
- Κέικ βανίλιας με γλάσο τσάι βουνού και χαμομήλι
- Τάρτα με τηγανιτές μπανάνες, τσίπουρο και σαντιγί με λουίζα
- Τσιζκέικ με μαρμελάδα λεμονάτο ροδάκινο
ΣΤΑΘΜΟΣ
- Μεσογειακό κριτσίνι με ηλιόσπορο, αποξηραμένη ντομάτα, κρεμμύδι, πάπρικα, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ρίγανη, δάφνη και βασιλικό
- Κουλουράκια βανίλιας με βούτυρο και κράνα
- Τυρόπιτα με δυόσμο
- Χορτόπιτα με μυρωδικά και μάραθο
ΤΑΒΕΡΝΕΣ
PLATANUS ORIENTALIS
- Σαλάτα παξιμάδια χαρουπιού με ντοματίνια, κρίταμα, κοπανιστή Βόλου και ρίγανη
- Ορεκτικό: Λαχανοντολμάδες με πλιγούρι, γαρίδα και σταφίδα
- Κυρίως πιάτο:
- Χταπόδι αρωματισμένο με σουμάκ και δάφνη, με φάβα με λάδι τρούφας και κρεμμύδι στιφάδο
- Παντσέτα στο φούρνο με θυμάρι, κρούστα από μέλι με μαύρο σκόρδο και πουρέ σελινόριζας
ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
- Σαλάτα λάχανο με παστουρμά, ρούδι και φουντούκι
- Πατάτες με τόνο και σάλτσα κάπαρης
- Ζυμαρικά με φέτα, μέντα και ρούδι
ΤΡΙΠΟΡΤΟ
- Ελληνική σαλάτα με φρέσκο βασιλικό
- Ορεκτικά:
- Γίγαντες φούρνουμε καραμελωμένα κρεμμύδια , ντομάτα με φρέσκο κόλιανδρο
- Κολοκυθοντοματοκεφτέδες με φρέσκο μάραθο
- Κυρίως πιάτο: Μοσχαράκι κοκκινιστό με μαυροδάφνη, κάστανα, δαμάσκηνα, ξηρούς καρπούς και φύλλα δάφνης
Η ΦΩΛΙΑ
- Ρεβύθια φούρνου με κύμινο
- Αρνάκι με σπανάκι και άνηθο
- Μοσχάρι κοκκινιστό με κάστανα